Kartika Buana Perubatan Tradisional Islam 2015-10-07T05:09:23Z http://kartikabuana.com/feed/atom/ WordPress admin <![CDATA[SIHIR]]> http://kartikabuana.com/?p=595 2014-03-20T11:20:52Z 2013-11-15T02:44:39Z SIHIR

Sihir terjadi adalah angkara kerakusan dan dengki khianat sesama manusia. Perbuatan sihir ini begitu mudah dilakukan apabila manusia bersedia untuk bersekongkol dengan syaitan yang sememangnya sentiasa inginkan manusia bermusuhan  sesama sendiri sebagaimana yang telah dijelaskan dibahagian terdahulu. Ada pun kesan yang bakal berlaku akibat sihir ini adalah amat merbahaya sekali keatas orang yang terkena sihir. Ianya boleh merubah kehidupan seseorang, menghancurkan rumahtangga seseorang serta juga memecahbelahkan kerukunan keluarga. Gejala ini sekarang amat berleluasa sekali dan masyarakat perlulah mengambil berat sekurangnya mengenal gejala ini dan dapat membezakan antara penyakit sihir dan penyakit klinikal. Gangguan sihir boleh terjadi kepada sesiapa sahaja samada lelaki atau wanita, kanak-kanak maupun orang dewasa.

Kekuatan dan keberkesanan sihir yang dilakukan oleh tukang sihir itu adalah bergantung kepada tahap kekufuran dan penderhakaan tukang sihir itu sendiri kepada Allah SWT, tapi dalam hal ini manusia melihat sebaliknya. Manusia sering melihat ini sebagai satu kehebatan .
Tukang sihir menggunakan berbagai kaedah untuk merapatkan diri mereka dengan syaitan. antaranya pengunaan ayat Al-Quran secara songsang, menulis ayat-ayat Al-Quran menggunakan darah haid atau benda-benda kotor dan banyak lagi.

Tidak ada pilihan lain dalam merawat sihir ini. Perubatan islam adalah satu-satu nya pilihan untuk merawat dan mengatasi sihir.

JENIS-JENIS SIHIR

Sihir pemisah atau perceraian

Sihir pemisah adalah sihir yang dilakukan dengan tujuan memutuskan hubungan seseorang individu dengan individu yang lain. Sihir jenis ini terlalu popular berlaku dalam masyarakat kita hari ini. Golongan wanita selalunya menjadi mangsa sihir ini. Adalah dinasihatkan kepada anda agar perihatin dengan perubahan yang berlaku pada diri sendiri dan juga pasangan anda.Kalau tidak ditangani seawal mungkin ianya bakal memberikan kesan yang buruk, mengganggu kehidupan serta rumahtangga kita dan seterusnya meruntuhkan institusi keluarga kita yang disayangi. Keadaan menjadi teruk sekiranya tidak ditangani dari awal kerana kebanyakan orang yang terkena sihir sukar untuk mempercayainya dan enggan dirawat. Ini semua adalah fitnah syaitan laknatullah. Mereka begitu petah bercakap dan berdebat, enggan menerima kenyataan dan sering menyalahkan orang lain dalam banyak hal. Maka huruharalah keharmonian keluarga dan bertepuk tanganlah orang ketiga menunggu kehancuran rumahtangga kita.

Sasaran sihir ini kepada golongan berikut:-

i.     Suami dan isteri
ii.    Ibubapa dan anak
iii.   Mentua dan menantu
iv.   Rakan kongsi perniagaan dan lain-lain.

Tanda-tanda sihir pemisah

Berikut adalah beberapa tanda tanda akibat terkena sihir pemisah. Sayugia diingatkan juga tanda tanda ini juga boleh berlaku keatas sihir yang lain.

i.    Terdapat perubahan tabiat/perangai secara tiba-tiba
ii.   Kerap berlaku perbalahan antara pasangan atau rakan
iii.  Kehadiran pandangan buruk keatas pasangan misalnya nampak suami
atau isteri begitu buruk dan hodoh
iv.   Masing-masing suka menegakan benang basah dan tidak mahu mengalah

v.    Tiada mood atau minat untuk bersama/melakukan hubungan seks

vi.   Sakit ketika melakukan hubungan seks terutamanya ketika mencapai klimaks

vii.  Sakit tulang kipas atau dibawah tulang kipas

viii. Sakit betis terutamanya betis sebelah kiri

ix.   Sakit bahagian bawah punggung

x.     Sakit kepala berterusan. Pengambilan ubat penahan sakit juga tidak berkesan

xi.    Sakit belakang

Adapun tanda-tanda diatas diatas ( vi hingga xi ) adalah juga menyerupai sakit klinikal. Sebenarnya ia adalah SIMPTON kepada permasalahan organ utama saperti jantung, paru-paru, usus besar, usus kecil, pundi kencing dan juga buah pinggang. Titik-titik sakit yang dialami dibahagian tersebut merupakan laluan (connectivity point) kepada organ-organ berkaitan. Justeru “laluan” yang berkaitan hendaklah dipulihkan semula melalui kaedah urutan. Pengambilan ubat penahan sakit (pain killer) tidak dapat menyelesaikan masalah malah makin memburukan keadaan. Apabila seseorang mengambil pain killer sakit yang dihidapi akan hilang namun organ yang berkaitan akan kekal bermasalah. Ini bermakna dalam apa keadaan pun saluran berkaitan perlu distimulasikan melalui kaedah urutan. Oleh hal yang demikian sekiranya seseorang itu memerlukan rawatan secara total inilah satu-satunya kaedah yang berkesan.

Melalui pengalaman kami ketika melakukan urutan keatas pesakit gangguan jin, sihir dan lain-lain yang berkaitan, point-point yang berkenaan memberikan tindakbalas apabila diusik ( ada ketika ketawa,ada ketika menangis, ada ketika berlawan cakap dll). Ini membuktikan bahawa makhluk halus juga berperanan memberikan masalah kepada organ-organ utama tubuh manusia. Justeru adalah diharapkan agar masyarakat dapat memahami permasalah ini dengan jelas. Dapatkan lah rawatan dengan perawat yang berpengetahuan dalam bidang meridian dan anatomy tubuh badan manusia dan pada masa yang sama boleh mengenyahkan makhluk laknatullah ini dengan kaedah yang tidak menyalahi Syarie.

SILA LIHAT URUTAN STIMULATERAPI

Sihir pengasih

Sihir jenis ini juga dipanggil “guna-guna” yang mana ianya digunakan bertujuan untuk mendapatkan cinta dan kasih sayang seseorang. Cabang kepada sihir pengasih ini adalah dikenali sebagai “sihir penunduk” bertujuan menundukan seseorang supaya tidak membantah sebarang percakapan dan kehendak mereka.

Orang-orang yang terkena sihir ini sukar untuk menyedari dirinya disihir yang akhirnya membawa kebinasaan kepada dirinya sendiri. Ini boleh berlaku kerana kebanyakan sihir begini menggunakan benda-benda kotor yang dipuja dan dimasukan kedalam makanan mangsa. Akhirnya mangsa jatuh sakit dan boleh membawa maut jika diizinkan Allah. Dengan demikian janganlah sekalikali  menagih kasih sayang melalui sihir. Ia akhirnya akan menyusahkan dan merugikan diri sendiri.

Tanda-tanda sihir pengasih

i.     Kehadiran perasaan rindu dan cinta yang mendadak kepada seseorang
ii.    Terikut-ikut kehendak pasangan (haram) atau individu secara berlebihan
iii.   Kuat berkhayal tentang adegan seks
iv.   Berkeinginan tinggi untuk melakukan hubungan seks.

Sihir menghadirkan penyakit

Sihir menghadirkan penyakit ini diperlakukan dengan tujuan untuk membuat saeseorang itu jatuh sakit samada pada anggota badan, otak atau pancaindera yang lain

Tanda-tanda sihir menghadirkan penyakit

i.    Cakap merapu
ii.   Fikiran bingung
iii.  Sentiasa resah gelisah
iv.  Tidak menjaga kebersihan diri
v.   Gemar bersendirian
vi.  Tidak suka bergaul dengan kawan-kawan
vii. Tidak ada kekuatan fizikal dan mental

viii.Gangguan fikiran

Sihir pendarahan

Sihir ini terjadi keatas wanita dimana berlakunya pendarahan pada faraj seolah-olah darah haid namun ia berterusan dan tidak berhenti. Sihir ini amat merbahaya sekali kerana seseorang mangsa boleh kehilangan darah terlampau banyak. Badan akan menjadi terlampau lemah, mudah penat, sukar bernafas dan terdedah kepada gangguan yang lebih serius. Adalah dinasihatkan agar tidak dibiarkan keadaan ini berterusan , dapatkanlah rawatan doctor, sekiranya tiada apa-apa perubahan berjumpalah dengan pengamal perubatan islam. Harus diingat haid seseorang wanita hanya selama 14 hari dan selebihnya adalah penyakit.

Jenis Sihir Yang Lain

Selain daripada jenis sihir yang disebutkan diatas ada lagi beberapa jenis sihir lain yang dinamakan oleh masyarakat namun fungsinya adalah tiada banyak perbezaan antara satu sama lain. Apa yang perlu ialah mengenal dan membezakan antara penyakit klinikal atau penyakit akibat sihir. Sekiranya kita ragu-ragu maka hendaklah menemui pengamal perubatan islam yang diyakini untuk mendapatkan kepastian. Sihir-sihir lain yang dimaksudkan ialah:-

-  sihir cinta

-  sihir orang asli

-  sihir orang sakai

-  sihir orang siam  dll

Baca lagi:

]]>
0
admin <![CDATA[MASALAH VAGINA]]> http://kartikabuana.com/?p=584 2014-03-19T08:41:29Z 2013-11-11T07:07:07Z MERAWAT VAGINA DAN URUT BATIN

Terapi ini adalah gabungan kepakaran tradisonal turun temurun yang diwarisi oleh pengamal. Ianya bermula dengan urutan seluruh badan, disusuli dengan urutan khusus dikesemua laluan yang berkaitan dengan organ intim. Wanita yang sudah berkahwin khususnya terdedah kepada risiko ” lari allignment atau jatuh peranakan”, terutamanya kepada mereka yang terlalu banyak pergerakan,kerja kuat serta tidak menjaga diri sewaktu lepas bersalin sehingga bahagian dalaman terasa sakit terutamanya ketika “bersama”. Merawat vagina dan urutan batin wanita bukan suatu kerja mudah, ianya memerlukan kepakaran dan pengetahuan tinggi, disamping berpengetahuan dan mahir dalam ” Teori Body Meridian”.  Teori ini jugalah digunakan oleh pengeluar produk dengan ungkapan ” Organ tubuh manusia merawat diri sendiri”. Namun bagaimana teori ini merawat diri sendiri tidak diterangkan secara detail. Teori ini sebenarnya diperaktik oleh pengamal perubatan tanah besar negeri China sejak lebih 4000 tahun dahulu. Dan pengetahuan mengenainya hanya boleh diperolehi melalui sessi pengajian yang memakan masa yang lama. Kita tidak didedahkan teori ini dalam institusi pengajian tinggi sebelumnya. Teori ini amat hebat sekali. Namun sekarang sudah ada pusat pengajian tinggi swasta yang menawarkan bidang ini. Justeru kita amat bertuah kerana sekarang ini kita sudah mempunyai lebih dari satu modality dalam perubatan.

Rawatan seterusnya ialah mandian pembersihan energi negatif yang berkemungkinan mengganggu pasangan ketika melakukan hubungan seks.Mengganggu kenikmatan hubungan seks halal antara suami isteri adalah salah satu tugas besar jin atau syaitan, apatah lagi terkena sihir “puja” atau sihir. Selain dari itu masalah-masalah yang berkaitan dengan kemaluan saperti LONGGAR,KEPUTIHAN,GATAL-GATAL, BECAK, BERBAU dan lain-lain akan dikenal pasti dan diatasi. Permasalahan ini juga boleh berlaku akibat dari kejahatan makhluk halus atau jin. Jangan ambil mudah dan jangan diabaikan masalah ini, ia bakal mendatangkan pelbagai masalah….masalah kemurungan, tiada keyakinan diri, takut serta hilang ketenangan. Ianya juga bakal menjadi punca utama kearah KECURANGAN PASANGAN DAN PENGLIBATAN ORANG KETIGA. Sesungguhnya kami amat takut dan sedih dengan femomena ini….begitu berleluasa sekali.

Dengan penggabungan dua kaedah utama yakni kaedah perubatan islam dan urutan (yang berasaskan teori hebat diperingkat antarabangsa yang diiktiraf badan kesihatan sedunia,WHO) kami amat yakin sekali dengan izin Allah kebanyakan permasalahan yang membelenggu wanita hari ini bakal terjawab.

Secara keseluruhanya tumpuan atau fokus didalam rawatan vagina/ kemaluan ini adalah kepada permasalah berikut:-

  1. Masalah kemaluan wanita berbau busuk, berair .
  2. Masalah kemaluan longgar
  3. Masalah kemaluan gatal
  4. Masalah keputihan
  5. Masalah isteri tiada minat serta tiada nafsu dalam hubungan seks
  6. Masalah sakit ketika ‘bersama’ suami
  7. Masalah peranakan/rahim jatuh  ***
  8. Tiada Nikmat Dalam Hubungan Seksual
  9. Masalah malas nak layan suami dll

Sayugia diingat bahawa segala sakit/permasalahan kesihatan yang dihidapi hanyalah satu simpton kepada permasalahan organ utama ( Paru-paru, Jantung, Limpa, Hati, Buah Pinggang dan Pericardium). Ianya terjadi kerana organ-organ utama ini tidak mendapat bekalan tenaga yang mencukupi untuk menjalankan fungsinya. Justeru kaedah urutan yang kami jalankan ialah bertujuan menstimulasikan kembali saluran “connectivity” yang tersekat pada laluan organ organ tadi. Pengambilan ubatan sahaja tidak menjawab persoalan ini.

Rawatan diakhiri dengan doa serta pengisian potensi energi Ilahiah menggunakan olahan batin peringkat tinggi agar kehebatan asal organ intim dikembalikan bahkan diperkuatkan lagi. Ini adalah urusan doa kepada Allah SWT dan anda tidak akan memperolehinya melalui pemakanan jamu, vitamin maupun sapuan-sapuan yang berlambak dipasaran. Kesannya begitu ketara sekali,organ intim akan terasa berdenyut-denyut untuk digauli, tenaga kemutan lebih berdaya sekali gus mengembalikan nostalgia kenikmatan yang pernah dirasai diawal perkahwinan.

Sebagai rumusan, sekarang anda mempunyai banyak pilihan dalam melakukan rawatan:

i. Menggunakan ubat-ubatan moden yang terdapat dihospital atau farmasi

atau

ii. Membeli jamu-jamu yang berlambak dipasaran

atau

iii. Membeli produk-produk yang dutanya adalah artis dan selibriti

atau

iv. Mendapatkan rawatan alternatif samada yang mengikut syariat atau sebaliknya

atau

v. Mendapatkan rawatan secara urutan yang juga berlambak dipasaran tanpa mengetahui asas saintifik mana yang diguna pakai.

atau

vi.Mendapatkan rawatan dari pengamal perubatan yang menggabungkan teori urutan yang berasaskan saintifik yang diiktiraf serta juga kaedah islamik perubatan islam yang tidak bercanggah dari segi syariat serta jika perlu menggunakan herba-herba terpilih serta teruji keberkesanannya.

*** Kemuncak kepada masalah peranakan/rahim jatuh ialah terkeluarnya rahim semacam buasir ( pengalaman kami ). Pihak hospital menggunakan kaedah pemakaian “gelang” bagi mengelak ianya terus jatuh. Amat menakutkan dan mencabar kewibawaan kami. Allah Yang Maha Esa lah tempat memohon pertolongan. Alahmdulillah segalanya berakhir dengan sempurna.

 

JAGALAH HARTA KESAYANGAN ANDA UNTUK DIRI SENDIRI DAN ORANG TERSAYANG 

 

 


]]>
0
admin <![CDATA[TERAPI MUDAH JODOH]]> http://kartikabuana.com/?p=472 2014-03-09T12:54:35Z 2013-11-08T04:35:18Z

TERAPI MUDAH JODOH

Jodoh seseorang adalah hak Allah SWT. Namun kita tidak semesti berpeluk tubuh menunggu jodoh. Syaitan juga bertugas menyekat jodoh seseorang. Golongan ini amat benci kepada penyatuan, perkahwinan dan kelahiran (yang halal). Disini lah peranan kami untuk memastikan seseorang tidak terhalang jodohnya akibat daripada permainan syaitan ini samada ianya dilakukan atas arahan manusia (sihir) maupun secara kebetulan (tempias).

Terlalu banyak sifat-sifat negatif yang ada pada manusia yang menghalang minat orang lain untuk dijadikan pasangan. Antaranya:-

- Sifat kasar dan cepat marah

- Sifat suka menegak benang basah

- Sifat berpura-pura (hipokrit)

- Sifat mudah jemu

- Sifat tidak berterus terang

- Sifat memandang kebendaan dan banyak lagi.

Sifat-sifat diatas adalah sifat yang tidak baik dan ditegah dalam islam. Sifat-sifat begini adalah juga tergolong dalam tipudaya syaitan. Ianya nampak remeh tetapi percayalah bahawa sifat diatas menyumbang kepada berbagai kegagalan. Selain daripada kita sendiri perlu merubahnya, kita juga perlu mencari mekanisma lain mengatasinya. Disinilah peranan kami sebagai pengamal perubatan. Kita perlu hapuskan kejahatan makhluk laknatullah ini.

Kaedah kami adalah mengenyahkan makhluk ini daripada membelenggu diri kita dan seterusnya memohon kepada Allah menurut lunas-lunas syarie agar seseorang individu dipertemukan jodoh yang bersesuaian dan baik-baik serta dirahmati Allah. Anda juga tidak akan rugi menjalani terapi ini kerana selain daripada permasalahan jodoh, terapi ini juga memberikan banyak manfaat kepada kesihatan dan keterampilan anda.

 


 

 

]]>
0
admin <![CDATA[TERAPI RAWATAN MUDAH MENGANDUNG]]> http://kartikabuana.com/?p=490 2014-01-30T09:36:25Z 2013-11-08T03:58:28Z

TERAPI RAWATAN MUDAH MENGANDUNG/SUBURKAN KANDUNGAN

Syaitan juga bencikan kelahiran.
Sabda Rasulullah S.A.W :
“Tidak ada manusia yang dilahirkan melainkan dicucuk oleh syaitan. Tetapi bayi itu akan lebih mudah menjerit (menangis) disebabkan cucukanya itu. Semuanya didatangi syaitan kecuali Maryam dan anaknya”
Terapi suburkan kandungan ini juga merupakan usaha ikhtiar kami memohon kepada Allah SWT agar dianugerahkan cahayamata.Kaedah urutan juga dilakukan jika perlu.

Namun sebelum sebarang rawatan dilakukan keadaan seseorang itu perlu diteliti terlebih dahulu serta mengenalpasti permasalahan yang dihadapi samada dari sudut medikal/saintifik maupun dari sudut batiniah. Dengan cara ini sahaja penyelesaian dapat dilakukan secara total. InsyaAllah dengan izinnya permintaan kita dimakbulkan.

 


 

]]>
0
admin <![CDATA[Mengenai Kami]]> http://kartikabuana.com/?p=86 2014-01-28T05:13:18Z 2012-10-10T05:06:34Z

MENGENAI KAMI

KARTIKA BUANA ditubuhkan pada tahun 2006. Pengasasnya, Dr Normah Idrus CmD (Asia Pacific Open University) adalah seorang yang berpengalaman luas dan gigih didalam mempelajari dan mendalami ilmu serta kemahiran. Kerjaya awal ibu berusia 52th ini bermula pada awal 1980an sebagai perunding kecantikan dan andaman. Beliau juga berkemahiran dalam bidang rawatan kecantikan tradisional yang dipelajari daripada pengasas jamu dan kosmetik Indonesia yang popular dalam pasaran diIndonesia dan Malaysia. Manakala bidang urutan dan rawatan selepas bersalin diwarisi daripada neneknya yang juga merupakan bidan tersohor diTerengganu pada tahun 60an dan 70an.

Bermula dari aktiviti kecantikan dan urutan inilah Dr Normah diperturunkan sedikit demi sedikit ilmu perubatan tradisional oleh neneknya. Oleh kerana minatnya yang amat mendalam dan didikan dari neneknya, beliau menjadikan ayat-ayat ruqyah sebagai amalan harian sejak usia beliau 22 tahun lagi.

Dr Normah adalah seorang wanita yang amat menghormati orang tua-tua, guru-guru pondok dan ustaz-ustaz. Beliau suka mendekati golongan ini dan tidak ketinggalan mempelajari pelbagai ayat-ayat Al-Quran daripada mereka dan seterusnya beramal dengan penuh istiqomah. Beliau sanggup menjelajah keseluruh pelusuk tanahair, malah ke Selatan Thailand, mengunjungi pondok-pondok agama semata-mata memenuhi keinginanya untuk mendalami ilmu-ilmu hikmah khususnya dalam bidang perubatan Islam. Pada masa yang sama ilmu yang diperolehi diamalkan dan digunapakai ketika merawat kecantikan dan juga rawatan selepas bersalin seperti mengurut, bertungku dan mandian.

TEKNOLOGI AL-QURAN DLM PERUBATAN, KECANTIKAN DAN KETERAMPILAN

ROHANI KUNCI KESIHATAN, KECANTIKAN DAN KETERAMPILAN

Rohani adalah kunci segalanya dalam diri seseorang manusia (mukmin). Rohani adalah kunci pada kesihatan, rohani adalah kunci kepada kecantikan dan rohani jugalah kunci kepada keterampilan. Rohani juga selalu dirujuk kepada hati, jiwa, kalbu, mental, fikiran yang mana dalam kehidupan harian diterjemahkan kepada keinginan, ingatan, kemahuan, serta berbagai perasaan saperti rindu, kasih, sedih, gembira dan berbagai lagi.

Apabila rohani/hati seseorang itu sakit ianya bakal mengganggu rutin kehidupan seseorang manusia, bakal mengganggu tidur, rehat, makan minum, pemakaian dan juga tatarias diri.Maka kesimpulanya penyakit rohani inilah punca sebenar kepada kerosakan jasmani yang meliputi penyakit fizikal, aspek kecantikan maupun keterampilan seseorang.

Sabda Rasulullah SAW:

Sesungguhnya syaitan itu berjalan dalam diri manusia mengikuti perjalanan darah.Oleh sebab itu aku takut syaitan melontarkan sesuatu tuduhan atau satu kejahatan dalam HATIMU” HR Bukhari dan Muslim

Oleh hal yang demikian dalam sebarang rawatan apapun kita tidak boleh meninggalkan aspek kerohanian ini begitu sahaja, malah kena lebih fokus kepadanya, ianya tidak ubah saperti sukan memanah, pemanah yang baik adalah pemanah yang dapat mengenai sasaran yang tepat ditengah-tengah objek.

Bagaimana merawat rohani/ hati

Menurut kitab Tibnabawi, Rasulullah S.A.W pernah merawat dirinya sendiri dan menganjurkan para sahabatnya supaya merawat diri mereka sendiri melalui kaedah amalan pemakanan yang baik dan keberserahan yang tinggi kepada Allah, tunduk dan pasrah kepadaNya.

Sebagai perawat kami menerapkan nilai-nilai ini didalam kaedah perubatan, yakni kaedah dua hala dimana pesakit diminta supaya sama-sama menyerah diri dan bulat-bulat berlindung kepada Allah dengan memperbanyakan istihgfar, selawat dan bacaan kalimah Toyyibah.

Firman Allah SWT :

 

قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ {1}

مَلِكِ النَّاسِ {2}

إِلَٰهِ النَّاسِ {3}

مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ {4}

الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ {5}

مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ {6}

“Katakanlah (wahai Muhammad) ” Aku berlindung kepada (Allah) pemelihara sekelian manusia.Yang menguasai sekelian manusia. Tuhan yang berhak disembah oleh sekelian manusia, dari kejahatan pembisik,penghasut yang timbul tenggelam,yang melemparkan hasutan kedalam hati manusia, (iaitu pembisik dan penghasut) dari kalangan jin dan manusia” Surah Al-Nas 1-6

InsyaAllah dengan izinNya kita dikurniakan kembali kesihatan yang baik demi matlamat yang satu..terus bertawakkal kepadaNya pencipta sekelian Alam.

Mengesan Penyakit

Ketepatan mengesan sesuatu penyakit adalah faktor yang amat penting dalam perubatan. Kesilapan dalam mengesan/diagnos sesuatu penyakit bakal menyumbang kepada pelbagai kesan negatif dan juga fitnah.

Justeru sebagai pengamal perubatan seseorang itu harus mempunyai pelbagai kaedah dalam mengesan penyakit dan tidaklah boleh hanya bergantung pada satu kaedah yang sama semata-mata. Pesakit juga harus berhati-hati dan bijak apabila berjumpa seseorang pengamal perubatan dan jangan sesekali terus mempercayai apa yang dikatakan pengamal perubatan apatah lagi taksub dengan apa yang diperkatakan.

Terdapat banyak kes dimana simpton-simpton penyakit (medikal) menyamai dengan penyakit-penyakit yang dihidapi pesakit yang mengalami gangguan makhluk halus, justeru pengamal perubatan lantas membuat kesimpulan bahawa seseorang itu telah terkena gangguan makhluk halus samada santau, sihir maupun saka sedangkan sebenarnya tidak. Kebetulan pula pesakit berkenaan adalah seorang yang amat taksub dengan perkara begini.

Antara penyakit-penyakit yang menyamai penyakit akibat gangguan makhluk halus adalah:-

- Kanak-kanak menangis berterusan dengan keadaan mata yang terbeliak keatas

- Tak tidur malam

- Pendarahan vagina yang berterusan( istihadhah ) dan lain-lain.

- Fikiran terganggu dan berdebar-debar

Situasi/simpton diatas juga boleh berlaku akibat kekurangan bekalan tenaga (air,darah,oksijen) kepada organ-organ tertentu didalam tubuh dan memerlukan penyelesaian yang berbeza-berbeza.

Pengalaman, pengetahuan dan kepelbagaian dalam menangani/mengesan sesuatu penyakit  adalah memainkan peranan yang amat penting dan harus dimiliki oleh seseorang pengamal perubatan.

Kami diKARTIKA BUANA amat mengutamakan perihal pengesanan penyakit ini dan menggunakan beberapa kaedah dalam menanganinya antaranya:-

i.   Kaedah komplementari- “pain marking analysis”

ii.  Kaedah Irodology

iii. Kaedah batiniah

Semuga dengan kepelbagaian ini kami dapat membantu pesakit dengan lebih berkesan dan teratur..InsyaAllah.

Hanya Wanita Memahami Naluri Wanita

Alhamdulillah syukur hehadhrat Allah SWT, kaum muslimah kini boleh memilih untuk mendapatkan konsultasi dan rawatan daripada perawat wanita saperti Dr Normah semuga sebarang kemusykilan dapat diluahkan dengan lebih terbuka. Sebagai seorang perawat wanita Dr Normah dapat memahami citarasa serta naluri sesama wanita menjadikan penyelesaian lebih terserlah dan tepat. InsyaAllah.

Doa Sebagai Pelengkap Segala Usaha.

Firman Allah SWT maksudnya:

“Dan Tuhanmu berfirman: Berdoalah kepadaku, nescaya aku akan perkenankan bagimu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong tidak mahu menyembahku akan masuk kedalam neraka jahanam dalam keadaan hina dina.” (Al-Gafir:60)

Kaedah Ruqyah Al-Syar’iyyah ini tidak hanya terbatas kepada rawatan penyakit-penyakit medik dan non-medik sahaja malah kami lebarkan ia merangkumi rawatan kecantikan dan keterampilan, yang mana dalam bidang kecantikan pelanggan dirawat dengan menggunakan produk dan teknologi terkini berpaksikan metode rohaniah dan dipanjatkan doa sebagai pelengkap. Begitu juga dengan rawatan keterampilan.

Semuga kita khususnya umat islam memperoleh manfaat daripada inisiatif Dr Normah ini dan diredhaiNya.

Sama-samalah kita menerokai kehebatan teknologi Al-Quran ini, satu-satunya pedoman kehidupan yang sempurna dan lengkap yang memandu kita kejalan yang diredhai didunia dan akhirat.

InsyaAllah

 


 

]]>
2
admin <![CDATA[Rawatan]]> http://kartikabuana.com/?p=83 2014-01-18T10:59:28Z 2012-10-10T05:04:59Z Kartika Buana menawarkan pelbagai jenis rawatan seperti :

 

LIHAT KAMI DI SAFIYYA TV9 2012 EPISOD 38

 


]]>
0
admin <![CDATA[Test 2]]> http://kartikabuana.com/?p=74 2012-10-10T05:00:12Z 2012-10-10T04:55:32Z Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2 Test 2

]]>
0
admin <![CDATA[Test]]> http://kartikabuana.com/?p=72 2012-10-10T04:59:33Z 2012-10-10T04:55:07Z Lorem ipsum dolor sit amet Lorem ipsum dolor sit amet Lorem ipsum dolor sit amet Lorem ipsum dolor sit amet Lorem ipsum dolor sit amet

]]>
0
admin <![CDATA[Selamat Datang]]> http://kartikabuana.com/?p=4 2014-01-28T05:14:14Z 2012-10-09T15:12:57Z Segala puji bagi Allah pemilik sekelian Alam serta selawat dan salam keatas junjungan besar Nabi Muhmmad S.A.W serta keluarga dan para sahabat baginda.

Kami mengucapkan syukur ke hadrat Allah SWT kerana dengan izin dan limpah kurniaNya serta kekuatan yang diberikan olehNya maka tertubuhlah KARTIKA BUANA, sebuah Pusat Rawatan Tradisional Islam dan Komplementari , Ruqyah Al-Syar’iyyah Berasaskan Al-Quran.

Seluruh umat islam mengetahui bahawa Al-Quran yang diturunkan Allah SWT adalah untuk dijadikan pedoman dan panduan bagi manusia untuk kehidupan didunia maupun diakhirat.

Perubatan menggunakan ayat-ayat suci Al-Quran adalah amat berkait rapat sekali dengan aqidah serta keimanan seseorang islam khususnya aqidah kita terhadap kitab suci Al-Quran itu sendiri dan juga suatu mukjizat yang terbesar bagi Nabi Muhammad S.A.W .

Penggunaan ayat-ayat suci Al-Quran saperti yang pernah ditunjukan Nabi Muhammad S.A.W dan para sahabatnya dalam bidang perubatan dan penyembuhan bukanlah sesuatu yang karut atau khurafat. Perkara ini ditegaskan sendiri oleh Allah SWT melalui firmanNya:

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ ۙ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا

Maksudnya :

“Dan kami turunkan Al-Quran itu penawar bagi penyakit dan Al-Quran itu merupakan rahmat bagi orang-orang yang beriman dan tidaklah Allah menambah kepada orang-orang yang zalim melainkan kerugian” (Al-Isra:82)

Ruqyah Al-Syar’iyyah

Kejadian alam ini pada keseluruhanya adalah untuk dimanfaati oleh manusia bukan saja sebagai makanan dan minuman tetapi juga untuk perubatan. Madu,pokok-pokok, akar kayu, bunga-bungaan dan lain-lain adalah amat berguna sekali untuk dijadikan ubat-ubatan. Kami di KARTIKA BUANA mengambil pendekatan yang komprehensif serta memanfaatkan anugerah Allah SWT yang tidak ternilai ini dengan formulasi terhebat meruqyahkan zikir-zikir serta doa yang menjadi amalan perawat-perawat islam tersohor didunia untuk merawat berbagai penyakit fizikal/medik. Inilah yang dimaksudkan rawatan terpadu RUQYAH AL-SYAR’IYYAH. Ini selari dengan apa yang dianjurkan Rasulullah SAW agar menggunakan 2 kaedah dalam perubatan sebagaimana sabdanya :

“Hendaklah kamu menggunakan 2 penawar yakni madu dan al-quran” HR Ibn Majah

Selain dari itu Rasulullah SAW juga pernah menggunakan air dan garam dalam rawatan gigitan kala jengking.

Semuga kehadiran kami kedunia Perubatan Tradisional Islam ini dapat memeriahkan lagi persada Perubatan Tradisional Islam dan seterusnya mengagungkan kebesaran Al-Quran itu sendiri.
Sesungguhnya jika Al-Quran itu diturunkan keatas bukit nescaya bukit akan hancur kerana tunduk pada kebesaran Allah SWT Penciptanya yang Maha Esa lagi Maha Berkuasa dan apabila diturunkan kepada orang sakit dengan izinNya sakit itu akan sembuh.

WALLAHU’ALLAM

 


]]>
4
admin <![CDATA[Hello world!]]> http://kartikabuana.com/?p=1 2012-10-08T18:09:02Z 2012-10-08T18:09:02Z Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

]]>
2